Bursa Yangın Pompası

Türkiye’nin içme suyu olarak en önemli şehirlerinden biri olan Bursa’da yaşanan sıkıntılar ve temizlik anlamında düzenin sağlanması belki de Bursa için oldukça zordur. Temizlik yapılıp, düzenin sağlandıktan sonra gerekli tedbirler alınmadığı sürece çıkabilecek yangınlar mevcuttur. Bunları önlemek için yangın pompalarıyla müdahale edilir.

Yangınla mücadelede kullanılan pompalar, yangın esnasında tesisat dirençlerini yenerek daha önceden hesaplanmış su çıkış ağızlarındaki basıncı ve gerekli debiyi karşılayacak şekilde seçilirler. Yangın pompaları, temel olarak yağmurlama sistemleri yani sprinkler tesisatını, yangın dolaplarındaki hortum tesisatını ve itfaiye su alma ağızları dediğimiz hidrant tesisatlarını basınçlandırır.

Bursa yangın pompaları, sulu söndürme sistemlerine basınçla su sağlayan, anma debi ve anma basınç değeri ile ifade edilen pompalardır. Binalarda yangınla mücadele kapsamında en yaygın uygulanan yöntemlerden birisi sulu söndürme sistemleridir. Bu tür sistemlerinin kalbi sayılan pompaların hatalı veya eksik ekipmanlarla kullanımı, tüm sistemin çalışmamasına neden olur. Bu nedenle yangın pompalarının seçiminde, montajında ve bakımında ne kadar çok dikkat edilirse yangın felaketinin karşımıza çıkma riski o kadar azaltılmış olur. Binalarda yangınla mücadele sistemlerini projelendirirken, yönetmeliklere azami duyarlılıkta uyulmalı ve bunu yapmak için sistem bileşenlerinin hangi amaçla kullanıldıklarını bilmeli veya konusunda uzman kişilere danışılmalıdır.

Bursa’da binaların yangından korunmasına dair ilk yönetmeliğin 2000’li yılların başlarında yürürlüğe girmesiyle, yangınla mücadele sistemlerinde gerek ürün tasarımı gerekse tesisat projelendirmesi açısından ciddi gelişmeler kaydedilmiştir.

Bursa ilinde sunduğumuz diğer hizmetlerin listesi şu şekildedir: