Sakarya Drenaj Pompası

Drenaj Pompası Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Drenaj pompası başta gelen yüzey sızıntılarında, suların farklı konumlara transferini sağlayan, yer altı suyu transferini mümkün kılan önemli bir ekipmandır. Atık su pompaları ve atık suyun tahliyesi için kullanılan önemli bu ekipman konusunda yeterli bilgi sahibi olmak sistemin kurulması ve hedefe ulaşılması bakımından önemlidir. Tüm ekipmanlarda oldu gibi drenaj konusunda da doğru ürünün doğru alanlarda ve uygun tekniklerle kullanılmasının önemi büyüktür. Sakarya drenaj pompası konusunda bilgi ve yardım almak için mutlaka firma bilgisi araştırılmalıdır.

Drenaj Pompası Nedir?

Özel niteliklerle üretilmiş drenaj pompaları Sakarya drenaj pompası, kirli suların kısa süre içerisinde tahliye edilmesini mümkün kılan özelliklere sahip pompalardır. Drenaj pompaları güçlü ve dayanıklı pompalardır. Bu pompalar tek tuşla ventilasyon işlemi (pompanın içindeki havanın boşalması işlemi) sağladığı için kullanışlıdır. Tek bir tuşla, pompa üzerindeki butona basıldığında havanın boşalmasını sağlamaktadır. Ergonomik taşıma kolları sayesinde istenilen her yere kolaylıkla taşınabilmektedir. Çok geniş bağlantı hortumları ile dahi kolay bağlantı imkânı sağlamaktadır. Drenaj pompası tercihi yaparken, son teknoloji ürünü kaliteli üretim sonucunda oluşmuş pompalar tercih edilmelidir. Pompanın kalitesi performans açısından önemlidir. Ayrıca pompaların kullanımı ve montajınında, alanında deneyimli ekipler tarafından yapılması ve kullanım esnasında uygun tekniklere dikkat edilmesi pompadan üstün verim alınması ve kullanım süresinin uzaması açısından önemlidir.

Atık Su Pompası İle Drenaj Pompası Arasında Fark Var mıdır?

Drenaj pompasının, başlıca atık su sızıntılarının farklı alanlara yönelmesini ve yer altı sularının transferini sağladığı bilinmektedir. Atık su pompaları ise atık suların tahliye edilmesini sağlayan ekipmanlardır. Atık suyun toplanması ve transfer şartları açısında yapılan uygulamaları kapsamaktadır. Her iki pompanın yapısı düşünüldüğünde serbest geçiş açısından atık suda bulunan katı maddeler bakımından izin verilen maksimum boyutlar farklıdır. Atık su pompaları çoğunlukla drenaj pompalarından daha büyük olan serbest geçiş olanağına sahip pompalardır.

Drenaj Çeşitleri Nelerdir?

Drenaj üç çeşit uygulamadan oluşmaktadır. İç drenaj, dış drenaj yapma fırsatı olmayan hallerde özellikle bodrum katlarında yapılan drenaj şekline verilen isimdir. Özellikle binanın merkezinde bodrum döşemesinin en az 2 metre derinlikte olduğu ve 50x50 cm boyunda bir kuyu şeklinde yapıldığı bilinmektedir. İç drenaj için açılan kuyuda, harç kullanılmayan moloz taş duvar örülerek ve üzeri sac ya da beton bir kapakla kapatılarak yapılmaktadır. İç drenajda kuyu üzerine, otomatik olarak çalışan bir su motoru yerleştirilmektedir. Bu şekilde yapılan drenajda bir ucu suyun döküleceği yere bağlanan ve su motoruyla da bağlantısı sağlanan su borusunun diğer ucu da kuyuya indirilmektedir. Dış drenaj ise iç drenajdan farklı olarak bina çevresinde, temel duvarından 50-100 cm kadar dışarısında ve temel tabanından 30-50 cm derinliğinde %5-10 eğimli bir kanal açılarak yapılmaktadır. Bu şekilde açılan kanal tabanına çoğunlukla 20 cm çapındaki beton ya da kil künkler-büzler 2-4 cm aralıklarla döşenmektedir.

Sitemde kullanılan künkler incelendiğinde; ek yerlerinde alt yarısının, çimento harcıyla kapatılması ve kanal künk yüksekliğinin yarısına kadar kil ile doldurularak iyice sıkıştırılması sağlanmaktadır. Su yalıtımı için yapılan drenaj çalışması ise yapılara zarar verme ihtimali olan en önemli faktörlerden olan yağmur, kar, toprağın neminin, yapının inşa edildiği zemindeki yeraltı suyu gibi dış kaynaklı sular ile banyo ve tuvalette kullanılan iç kaynaklı suya maruz kalması durumunda yaşanabilecek olumsuzlukların giderilmesi için uygulanmaktadır. Yapıların dayanıklılığını ve yaşamsal konforu tehdit eden sudan korunmayı sağlamak için yapılan işlemlere su yalıtımı adı verilmektedir.

Sakarya'nın Sakarya ilçesinde sunduğumuz diğer hizmetlerin listesi şu şekildedir: